De schilder

Titus de Jong (24-03-1957) is al van jongsaf aan geboeid door het Verre Oosten, met name door de schilderkunst die daar vandaan komt. Begin jaren tachtig in Wageningen terechtgekomen heeft hij het geluk dat daar lesgegeven wordt door de Japanse kunstenares Eiko Kondo, die hem de beginselen van de Japanse schilderstijl : sumi-e bijbrengt. In de jaren daarna ontwikkelt hij zichzelf verder. Vanaf 1997 is hij professioneel met zijn kunst bezig , exposeert 4 a 5 keer per jaar, neemt deel aan beurzen en geeft les. Sinds begin 2018 woont hij in Ahlsdorf ( Dld).

 

Hij schildert voornamelijk natuurlijke onderwerpen en probeert met de sumi-e techniek de rust en de levenskracht zichtbaar te maken die hij hierin aanwezig voelt. De kunst van sumi-e is het zoveel mogelijk zeggen met zo min mogelijk lijnen; eerder het weergeven van een idee dan het precies naschilderen. De aard van de materialen bevordert een snelle spontane manier van schilderen.

 

Titus de Jong is lid van de ICCPS; op hun website is werk van meer door het Verre Oosten geïnspireerde kunstenaars te zien

NIEUW WERK

*

*